تانکر تخلیه چاه در زعفرانیه
لایروبی و لجن کشی توسط نیروی انسانی
لایروبی و تخلیه کردن لجن های سفت ته چاه که پمپ قادر به مکش آن نبوده و وجود این لجنها مانع جذب آب توسط چاه می شود. اکیپ ویژه لایروبی به همراه مقنی ماهر و تجهیزات ایمنی کامل با نیسان 10 بشکه ای در محل حاضر و چاه را لایروبی می کنند.
علت پر شدن زود هنگام چاه فاضلاب و راه حل آن
جواب زود پر شدن چاه این است که، دیواره های چاه لجن گرفته و روزنه های جذبی چاه کور شده و عملا چاه دیگر قادر به جذب آب نیست و مانند یک مخزن عایق عمل می کند. چاه شما دقیقا مانند یک منبع یا بشکه شده که راه خروجی ندارد و هر وقت به اندازه حجم آن آب مصرف کنید بالا خواهد زد.
چاه فاضلاب خاصیت جذبی دارد. یعنی اگر در طول سال مثلا 50 تانکر آب مصرف کنید همه از دیواره های چاه دفع شده و فقط نصف تانکر لجن ته چاه جذب می شود. با گذشت زمان این لجن ها زیاد شده و دیواره را هم عایق می کنند تا حدی که دیگر آبی از دیواره جذب نمی شود. این موقع است که دیگر چاه کر نمی کنند و زود به زود پر می شود. علاج کار دست ماست. برای رفع این مشکل هم راه های متعددی داریم که در زیر توضیح داده و بسته به موقعیت محل اجرا می کنیم.
راه حل برای چاه هایی که زود پر می شوند
در مواجهه با مشکل پر شدن زود به زود چاه فاضلاب روشهای متنوعی می توان اجرا کرد. در زیر همه روشها را بیان می کنیم.
1 – کار گذاشتن درب چاه چدنی:
برای اینکه دیگر هزینه ای جهت باز و بستن درب چاه جهت تخلیه پرداخت نکنید. بعد از هر بار پر شدن تخلیه کنید و همچنین به راحتی چاه را بازدید کنید. که اصلا توصیه نمی شود.
2- حفر چاه جدید و انتقال لوله ها به چاه جدید:
این روش خوب و مناسبی نیست. چون به غیر هزینه حفر چاه هزینه های دیگری چون خاکبرداری، انتقال لوله به سر چاه جدید و به هم خوردن کف سازی محوطه برای انتقال لوله ها و خالی شدن بی از حد فضای زیر ساختمان است.
3 – حفر چاه جدید و اتصال چاه قدیمی به چاه جدید:
در این حالت چاه اولی به عنوان چاه چربی و لجن گیر و چاه دومی چاه جذبی شما خواهد بود. چون لجن در چاه اول ریخته می شود در آن ته نشین می شود و آب صاف بالای چاه به چاه دومی می ریزد و دفع می شود. در این روش دیگر انتقال لوله و به هم خوردگی کف سازی ساختمان را نخواهید داشت. اگر مکان کافی برای حفر چاه جدیدی در ساختمان باشد، این روش به نسبت حفر چاه نو بدون اتصال به چاه قدیمی حداقل دو برابر بیشتر کار خواهد کرد.
4 – بهترین روش، تعمیر همان چاه با کف تراشی:
( لایروبی تعمیر چاه نیست). کف تراشی تعمیرات اساسی چاه است. در این روش چون اولا زمان کمی صرف می شود و هم کف سازی ساختمان جهت انتقال لوله به هم نمی خورد از طرفی زیر ساختمان با حفر چاه جدید خالی نمی شود، روش عالی است. البته تنها 5 درصد از شرکت ها، اکیپ کف تراشی دارند و قادر به انجام تعمیر چاه هستند. مابقی شرکت ها برای تعمیر فقط لایروبی می کنند که اصلا جوابگو نیست و صد در صد باز چهاه پر خواهد شد.
در روش کف تراشی، دیواره چاه که به قطر 50 سانتیمتر چربی و لجن گرفته و مانعی شده برای نفوذ آب چاه، تراشیده و بیرون آورده می شود. این کار تا آنجایی ادامه پیدا می کند تا به خاک تمیز با روزنه های باز برسیم. در این صورت چاه مانند چاه نو سالیان سال برایتان کار خواهد کرد. ***